27.1.2015

Peanut butter cookies - suolapähkinäkeksit jenkkilästä

Yhdysvalloissa kaikki on suurempaa. Myös keksit. Ja pähkinäkekseissä voikin on tehty pähkinöistä..


Pellilliseen tarvitset:

1 dl maapähkinävoita (löytyy isommista ruokakaupoista)
mikäli pähkinävoi on suolatonta, lisäksi hyppysellinen suolaa
1 dl sokeria
0,75 dl fariinisokeria
65 g pehmeää voita (nosta huoneenlämpöön paria tuntia ennen leivontaa)
1 kananmuna
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1 dl suolapähkinöitä


Vaahdota pähkinävoi (ja suola), voi ja sokerit. Vatkaa sekaan myös kananmuna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. (Tarkoitus on ainoastaan sekoittaa taikina tasaiseksi, älä enää tässä vaiheessa vaivaa/ vispaa taikinaa kovin paljoa.) Sekoita taikinaan myös suolapähkinät. Pyörittele taikina tangoksi ja jaa se 12 osaan. Pyörittele palaset palloksi kämmenten välissä ja litistä kolmen sormen avulla pellille n. 1 cm paksuiseksi keksiksi. (Lapsen sormia tarvitaan enemmän. Sormista jää hauska kuvio kekseihin!) Paista keksejä 175 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia: valmiit keksit ovat ruskistuneita, mutta keskeltä vielä pehmeitä. Anna jäähtyä! Keksit kovenevat vielä jäähtyessään keskustan jäädessä kuitenkin pehmoisen sitkaaksi.

Ole PRO: hyppysellinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti